English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

01/07/2016: „Abuzurile asupra libertății religioase sunt din ce în ce mai numeroase și mai brutale” – lansarea Raportului Anual asupra Libertății Religioase și de Conștiință în Lume, ediția pe anul 2015

Stiri >>

Joi, 30 iunie 2016, la Bruxelles, a fost lansat Raportul Anual asupra Libertății Religioase și de Conștiință în Lume în anul 2015, redactat de Inter-grupul Parlamentului European asupra libertății religioase și de conștiință și toleranței religioase.

Întocmit pe baza unui număr impresionant de studii și rapoarte publicate de organizații internaționale, ONG-uri și agenții guvernamentale din întreaga lume, Raportul prezintă situația libertății religioase și de conștiință în 53 de state de pe mapamond. În prima parte a documentului, este analizată maniera în care instituțiile UE au apărat și promovat libertatea religioasă și de conștiință în relațiile cu țările din afara Uniunii, fiind făcute și o serie de recomandări pentru activitatea viitoare.

În cadrul lansării, Peter Van Dalen, co-președinte al inter-grupului, apreciind numărul mare de persoane interesate de acest subiect, a subliniat că, din nefericire, situația privind libertatea religioasă și de conștiință este din ce în ce mai gravă, de la an la an. De asemenea, Van Dalen a apreciat că, în ciuda unei retorici admirabile, UE nu face tot ce ar putea în direcția apărării acestui drept și a sancționării încălcărilor lui, dând adesea prioritate considerentelor economice în relația sa cu statele din afara UE.

De asemenea prezent la eveniment, Heiner Bielefeld, Raportorul Special al ONU pentru libertatea religioasă și de conștiință, a atras atenția că, pe fondul înmulțirii cazurilor de încălcare flagrantă a libertății religioase, se conturează o atitudine generală de nepăsare și imobilitate în rândul publicului larg.

Fondat în decembrie 2014, Inter-grupul PE asupra libertății religioase și de conștiință și toleranței religioase aduce laolaltă un număr de 15 eurodeputați provenind din diverse familii politice și preocupați ca instituțiile UE să dezvolte o politică coerentă de apărare și promovare a libertății religioase și de conștiință.Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom