English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

03/12/2015: Seminar despre criza refugiaților, la sediul din Bruxelles al Comisiei Europene

Stiri >>

Comisia Europeană a găzduit ieri, 2 decembrie 2015, în Bruxelles, un seminar pe tema: Dincolo de criza refugiaților: Integrarea imigranților în societate și pe piața muncii. Experți ai COMECE (Comisia Conferinței Episcopilor Catolici din Uniunea Europeană), CEC (Conferința Bisericilor Europene), CCME (Comisia Bisericilor pentru Migranți în Europa), lideri ai Bisericilor și autorități publice au discutat problema migrației, în vederea găsirii celor mai bune practici și modele de integrare.  

În ultimele luni, criza migrației a devenit o preocupare stringentă pe agenda politică a Uniunii Europene. Cea mai mare provocare o reprezintă integrarea refugiaților și a migranților în statele membre UE și pe piața forței de muncă. Această provocare necesită obiective politice clare, efort concentrat și colaborare, atât din partea UE, cât si a migranților. De asemenea, cooperarea strânsă între autoritățile publice, ale societății civile, Bisericilor și comunităților religioase, va contribui la o mai bună gestionare a problemei refugiaților.

Cei prezenți au accentuat aspectul personal și uman al crizei actuale și au evidențiat că nu este vorba doar despre statistici, ci și despre demnitatea umană și binele comun. Totodată, s-a subliniat și rolul pe care îl are Biserica, aceasta fiind în repetate rânduri primul și cel mai important punct de contact pentru migranți și refugiați.

 Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom