English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

06/06/2016: Combaterea supra-sexualizării copiilor

Stiri >>

Raportul Combaterea supra-sexualizării copiilor a fost adoptat vineri, 3 iunie 2016, de  Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă, din cadrul Consiliului Europei (CoE). În acest document, Comisia își exprimă îngrijorarea cu privire la tendința tot mai mare de sexualizare a copiilor și îndeamnă statele membre ale CoE să-și consolideze legislația și politicile în acest domeniu.

Valeriu Ghiletchi, autorul raportului și membru al Comisiei, a subliniat că supra-sexualizarea copiilor este un fenomen răspândit în programele de televiziune, campaniile de marketing și produsele de larg consum. Copiii tind să accepte imaginile și mesajele sexualizate ca o normă cu care se vor conforma, acest lucru afectându-le conștiința de sine, stima de sine, egalitatea de șanse, rezultatele școlare, statutul social și, în cele mai rele cazuri, sănătatea și siguranța. Comisia a cerut, de asemenea, punerea în aplicare a unor politici și programe pentru a preveni acest fenomen, crearea unor instituții de supraveghere și măsuri care să vizeze încurajarea copiilor de a respinge comportamentul inadecvat și periculos.

Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvolatre Durabilă este formată din 81 de membri și examinează aspectele legate de drepturile și politicile sociale, sănătate publică, dezvoltare durabilă, cooperare economică, democrație locală și regională, acordând o atenție specială grupurilor vulnerabile din societate.

 

sursa: www.coe.intBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom