English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

09/05/2016: Numirea primului trimis special pentru promovarea libertății religioase în afara Uniunii Europene

Stiri >>

Liderii Uniunii Europene au fost prezenți vineri, 06 mai 2016, la Vatican pentru a acorda Papei Francisc premiul internațional Charlemagne, pentru contribuția sa în promovarea unității europene.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, a anunțat, în cadrul discursului său, numirea lui Ján Figeľ ca trimis special pentru promovarea libertății religioase sau de convingere în afara UE, cu un mandat inițial de un an, subliniind totodată importanța libertății religioase ca drept fundamental și principiu de bază al UE.

Parlamentul European susține această inițiativă pe care a și solicitat-o într-o rezoluție, la începutul acestui an. Având în vedere importanța protejării libertății religioase în afara UE, în cadrul programelor de dialog și asistență ale UE cu țările terțe, trimisul special va acționa în calitate de consilier al Comisarului pentru Cooperare și Dezvoltare, Neven Mimica. De asemenea, ca parte a misiunii sale, acesta va prezenta un raport asupra dialogului dintre Comisia Europenă și Bisericile, asociațiile și comunitățile religioase, care este condus de prim-vicepreședintele Frans Timmermans.

Ján Figeľ este un om politic slovac cu  o experiență vastă în domeniul afacerilor europene și internaționale. Între anii 2010 – 2012 a ocupat funcția de prim-ministru al Slovaciei, iar în perioada 2004 – 2009 a fost Comisar European pentru Educație, Formare, Cultură și Tineret.

 

sursa: http://ec.europa.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom