English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

1 Aprilie 2011: Proiectul romano-belgian „Dăm viaţă anilor!” a fost lansat la Bruxelles

Stiri >>

Ieri, 31 martie 2011, a avut loc la Bruxelles lansarea în Belgia a proiectului strategic transnațional Stagii de practică geriatrică valorizate într-un context transnaţional modern (SPGT) dezvoltat de Asociaţia Filantropică Medical-Creştină Christiana, împreună cu parteneri români și belgieni.

Evenimentul a fost găzduit de Ambasada României în Regatul Belgiei, adunand laolaltă echipa de management a proiectului (in frunte cu Dl. Dr. Nestor Tache), reprezentanți ai școlilor sanitare din România implicat DSC_0074__Medium_.JPGe în proiect, reprezentanți ai partenerului belgian – Armonea, precum și persoane interesate de proiect.

Început în august 2010, proiectul are ca principal obiectiv creșterea ocupabilitații absolvenților de școli sanitare din Romania, prin îmbunatățirea pregătirii profesionale și deprinderea unei atitudini optime față de misiunea pentru care se pregătesc. Astfel, pe parcursul celor trei ani de implementare, grupuri de elevi – asistenți medicali în an terminal - vor efectua stagii de practică geriatrică de câte două săptămâni în case de bătrâni din diferite zone ale Belgiei.

Patriarhia Română susține activ acest proiect, implicându-se în multiplele activități pe care ac esta le presupune și a fost reprezentată la lansare de către directorul Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române pe lângă  Instituțiile Europene.

 

Pentru mai multe fotografii, click aici.Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom