English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

1 decembrie 2011: Vrem reglementări mai clare în privința accesului românilor pe piața muncii din Europa!

Stiri >>

iercuri, 30 noiembrie 2011, la sediul din Bruxelles al Parlamentului European a avut loc o dezbatere pe tema mobilității muncitorilor. Întâlnirea a fost organizată de europarlamentarii Marian-Jean Marinescu și Elena Băsescu, iar la discuții a participat și ministrul român al Muncii, Sulfina Barbu. În urma întâlnirii, europarlamentarii români au decis să inițieze o rezoluție pe această temă, cerând Comisiei Europene să clarifice condițiile exacte în care statele membre pot menține și prelungi restricțiile pe piața muncii.

Dezbaterea vine în contextul în care, în ultimele două săptămâni, Olanda și Marea Britanie au anunțat menținerea restricțiilor pe piața muncii pentru Muncitorii români și bulgari, până la finalul lui 2013. "Peste 60% dintre muncitorii mobili români și bulgari au vârste sub 35 de ani. În acelați timp, doar 34% din forța de muncă locală a vechilor state membre se află sub acest prag. Astăzi, când Europa are nevoie de forță de muncă tânără pentru a asigura funcționarea sistemului de pensii, mobilitatea românilor și bulgarilor reprezintă un avantaj clar pentru Uniunea Europeană", a declarat Elena Băsescu, membru al Comisiei pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European.

Amintim că, în urmă cu o lună, Parlamentul European a adoptat o rezolutie inițiată de europarlamentarul Traian Ungureanu (PPE, PD-L) care prevedea că toate statele membre ale Uniunii Europene trebuie să permită accesul bulgarilor și românilor pe piata forței de muncă, până la sfârșitul anului 2011.

Sursa: www.parlamentor.roBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom