English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

10 august 2012: UE a desemnat primul Reprezentant Special pentru Drepturile Omului

Stiri >>

 În cadrul ședinței lor din 25 iulie 2012, miniștrii de externe ai statelor membre UE l-au numit pe Stavros Lambrinidis în nou-înființatul post de Reprezentant Special al UE pentru Drepturile Omului. Astfel, de la 1 septembrie, Lambrinidis va fi însărcinat cu gestionarea politicilor UE în direcția respectării și promovării drepturilor omului, un domeniu în care s-a simțit că Uniunea poate avea un cuvânt mai greu de spus la nivel regional și global.

 

Numirea a fost făcută la propunerea Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate, Catherine Ashton, iar mandatul inițial al lui Lambrinidis va dura până la sfârșitul lunii iunie 2013. Sarcina sa va fi de a îmbunătăți și a face mai vizibilă contribuția UE în articularea politicilor din domeniu drepturilor omului.

Născut în Atena, Lambrinidis este de profesie avocat, și a ocupat pentru scurt timp poziția de Ministru de Externe al Greciei, precum și pe cea de vice-președinte al Parlamentului European. De asemenea, între 2004 și 2009 a fost vice-președinte al Comisiei PE pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne. 

Sursa si foto: www.eeas.europa.eu Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom