English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

10 februarie 2012: Impactul crizei economice asupra furnizorilor de servicii sociale

Stiri >>

Servicii_Sociale__Small_.jpgLa începutul acestui an, federația Eurodiaconia, reunind 35 de organizații care oferă servicii sociale în 21 de state europene, a publicat rezultatele unui studiu asupra efectelor actualei crize economice asupra asistenței sociale. Datele indică o creștere accelerată a cererii de asistență socială, în opoziție cu o scădere importantă a resurselor, mai ales a celor din partea statelor.

Studiul se bazează pe o interpretare a datelor statistice furnizate de cele 35 de organizații membre și atrag atenția, între altele, asupra faptului că efectele crizei economice au fost resimțite cel mai puternic de cetățenii cei mai săraci ai Europei, deja aflați în situații de risc ridicat de marginalizare socială.
Totuși se poate observa și o evoluție pozitivă, în sensul că capacitatea organizațiilor sociale nu s-a diminuat proporțional cu scăderea resurselor disponibile. Acest lucru se datorează în principal creșterii nivelului de eficiență și redistribuirii resurselor în funcție de nevoi. De exemplu, în fața numărului tot mai mare de imigranți economici ajunși în Europa, multe organizații sociale au majorat capacitatea programelor adresate acestora, chiar dacă asta a însemnat diminuarea resurselor îndreptate către alte programe.
Se mai observă că diminuarea resurselor puse la dispoziție de către stat vine pe fondul apariției unor noi categorii de solicitanți de servicii sociale care cad victimă tocmai măsurilor de austeritate impuse de guvernele europene.
Studiul mai arată că cele mai mari probleme cu care se confruntă solicitanții de asistență socială sunt incapacitatea de plată a datoriilor și dificultățile în găsirea unui loc de muncă.Back

 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom