English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

10 Martie 2011: Biserică ortodoxă din Indonezia atacată de extremiști musulmani

Stiri >>

Indonezia.jpgVineri, 24 februarie 2011, biserica ortodoxă „Sf. Mc. Ecaterina”, din orașul indonezian Boyolali, pe insula Java, a fost atacată de către un grup de adepți ai unei grupări extremiste musulmane. Atacul a survenit după ce preotul paroh al bisericii, indonezian de origine, a fost amenințat și chiar agresat în mai multe rânduri de către aceeași grupare.

Înființată în 1994, la inițiativa pr. Methodios Sri Gunarjo, comunitatea ortodoxă din Boyolali numără în jur de 50 de membri, majoritatea foști musulmani convertiți la Ortodoxie, ceea ce explică aversiunea populației musulmane majoritare. Deși numără un număr mic de membri, comunitatea a organizat, pe lângă biserică, și o grădiniță, implicându-se de asemenea și în sprijinirea victimelor erupției vulcanului Metrapi, în octombrie 2010. Indonezia_1.jpg

Din cei peste 230 de milioane de locuitori ai Indoneziei, peste 86% sunt musulmani. Creștinii reprezintă cel mai numeros grup minoritar – 9% - cei mai mulți fiind romano-catolici. Puținii credincioși ortodocși de pe insulă, aflați sub jurisdicția Patriarhiei Ecumenice, nu se bucură însă de recunoaștere oficială din partea statului indonezian.

 

Sursa: http://s354358420.onlinehome.us/

  Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom