English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

10 Septembrie 2011: Proiectul "My Europe" la Parlamentul European

Stiri >>

my_europe2.jpgTineri din întreaga Uniune Europeană şi din ţările vecine vor avea ocazia să-şi prezinte gândurile şi aspiraţiile legate de viitorul Europei în cadrul unor serii de workshop-uri, numite "European Scriptorium", care îşi propun o mai bună colaborare între instituţiile mass media, instituţiile de învăţământ şi tinerii cu vârste între 15 și 25 de ani. Aceşti tineri vor putea să comunice, să scrie proiecte, să-şi expună punctele de vedere despre Europa, în special privind viitorul politic şi economic al continentului.  

Proiectul My Europe este o iniţiativă a think-tank-ului Future, şi a Institutului de Cultură Corporativă din Germania. Lansarea oficială a proiectului a avut loc pe data de 6 septembrie, la Parlamentul European, în prezenţa vicepreşedintelui Comisiei Europene şi a comisarului pentru justiţie, Viviane Reding, precum şi a mai multor parlamentari europeni.

Fondatorul şi preşedintele Consiliului de administraţie al think tank-ului Future, profesorul Manfred Pohl, a declarat că este nevoie de un Plan Marshall pentru tineretul Europei, plan care ar presupune măsuri pentru reducerea şomajului şi ajutorarea tinerilor, care sunt dezavantajaţi din punct de vedere social şi financiar.  

Următorul eveniment al proiectului My Europe este workshop-ul "European Scriptorium" care va avea loc la Bucureşti, în perioada 10-11 octombrie 2011.

 

Sursa: www.europa.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom