English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

12 mai 2012: Prima inițiativă a cetățenilor europeni, de ziua Europei

Stiri >>

 Prima inițiativă a Cetățenilor Europeni a fost înregistrată de ziua bătrânului continent. Aceasta a fost înaintată de un grup de cetățeni din 7 state ale Europei și vizează mobilitatea cetățenilor în scopul încurajării solidarității și unității la nivel european. În termen de 12 luni, inițiatorii trebuie să colecteze un milion de semnături pentru ca inițiativa să poată deveni o realitate.

Prima inițiativă a cetățenilor europeni a fost înregistrată de Comisia Europeană chiar pe data de 9 mai, de ziua Europei.

Inițiativa se intitulează “Fraternitate 2020. Mobilitate.Progres.Europa” și a fost înaintată de cetățeni din Austria, Belgia România, Ungaria, Italia, Luxemburg și Spania. Scopul acestei inițiative este acela de a încuraja programele de schimb între țările europene – cum ar fi Erasmus - astfel încât să promoveze unitatea europeană bazată pe solidaritatea cetățenilor.

Inițiatorii acesteia au la dispoziție 12 luni pentru a colecta un milion de semnături din cel puțin șapte state membre.

Maroš Šefčovič, viepreședintele Comisiei Europene a declarat : „Sunt foarte încântat că Inițiativa Cetățenilor Europeni a devenit o realitate. Este un pas foarte important pentru democrația participativă la nivel european.”

Inițiativa Cetățeanului European a fost introdusă prin Tratatul de la Lisabona. Aceasta permite unui număr de un milion de cetățeni europeni din cel puțin un sfert din statele UE să propună Comisiei Europene inițierea unor propuneri de legi care vizează interesele Europei, în domenii în care Comisia are dreptul să intervină.

Sursa: europa.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom