English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

13/10/2012: UE a câștigat premiul Nobel pentru pace

Stiri >>

 Vineri, 12 octombrie, premiul Nobel pentru Pace pe anul 2012 a fost acordat Uniunii Europene, ca recunoaștere a eforturilor sale pentru democrație și apărarea drepturilor omului.

 

„Astăzi, un război între Germania și Franța ar fi de neînchipuit, iar aceasta arată limpede cum, prin consolidarea încrederii reciproce, inamici istorici pot deveni parteneri apropiați,” a declarat Thorbjørn Jagland, președinte al Comitetului Nobel, în cadrul ceremoniei de anunțare a câștigătorului.

Vestea a fost primită cu bucurie la Bruxelles, unde a fost apreciată de către președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso drept „o recunoaștere meritată pentru un proiect unic în folosul cetățenilor europeni, precum și al întregii lumi”. Mai mult, premiul este văzut în capitala europeană și drept o încurajare în perioaada dificilă prin care trece în prezent Uniunea. „Acest premiu arată că, până și în aceste vremuri dificle, UE rămâne o sursă de inspirație pentru țări și popoare din toată lumea,” a adăugat Barroso. Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom