English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

14 iulie 2011: 2012 – Anului European al Îmbătrânirii Active și Solidarității între Generații

Stiri >>

anul_imbatranirii.jpgLa propunerea Consiliului de miniștri europeni pentru ocuparea forței de muncă, politici sociale, sănătate și consum, Parlamentul European a aprobat proclamarea anului 2012 ca An European al Îmbătrânirii Active și Solidarității între Generații.

Această măsură urmărește să atragă atenția asupra provocărilor pe care procesul de îmbătrânire le adresează societății europene. Conceptul de „îmbătrânire activă” însemnă posibilitatea, pentru persoanele de vârsta a treia, de a continua să meargă la muncă pentru a-și împărtăși experiența cu colegii mai tineri, precum și de a continua să joace un rol activ în societate, ducând o viață pe cât se poate de independentă.

Pe de altă parte, dincolo de simpla identificare a unor probleme și provocări, inițiativa vizează încurajarea factorilor de decizie în a emite reglementări legislative care să faciliteze găsirea de soluții practice pentru problemele cu care se confruntă bătrânii. Protecția socială, educația și formarea profesională, serviciile medicale ori infrastructura locativă sunt câteva dintre domeniile prioritare.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Anului European al Îmbătrânirii Active și Solidarității între Generații.

Sursa: www.europa.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom