English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

14 iulie 2011: Literatură est-europeană, tradusă în limbi occidentale

Stiri >>

books.jpgÎn fiecare an, Comisia pentru Cultură a Uniunii Europene finanțează proiecte de traducere în alte limbi europene a operelor literare publicate pe continent. Pentru anul 2010 au fost depuse peste 300 de cereri, iar primele trei țări în privința numărului de proiecte aprobate sunt Bulgaria, Croația și Slovenia, cu 13, 11 și, respectiv, 9 aplicații ce au primit răspuns favorabil.

Programul pentru Cultură sprijină traducerea producției literare de calitate dintr-o limbă europeană în alta, cu scopul înlesnirii circulației literaturii europene în rândul cetățenilor.

Cererile de finanțare pot fi depuse de către orice editor autorizat într-una dintre cele 36 de țări incluse în program. În fiecare an, data limită a depunerii aplicațiilor este 3 februarie. Fiecare aplicant poate depune maxim 10 titluri, pentru care se pot primi între 2.000 și 60.000 de euro. Cărțile propuse trebuie să fi fost deja publicate în limba originală și să nu fi fost traduse anterior în limba propusă în cadrul proiectului.

Sursa: www.europa.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom