English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

14 noiembrie 2011: Finlanda renunță să se opună aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen

Stiri >>

Dl Teodor Baconschi, Ministrul român al Afacerilor Externe, a anunțat astăzi, la Bruxelles, că guvernul finlandez va înceta să se opună extinderii spre est a spațiului Schengen, prin aderarea României și Bulgariei. În aceste condiții, singurul stat care continuă să se opună acestei măsuri rămâne Olanda.

 

Anunțul a venit în urma unei întâlniri pe care ministrul român a avut-o astăzi cu omologul său finlandez. “Guvernul de la Helsinki a decis, vinerea trecută, să susțină aderarea în două faze a României și Bulgariei la spațiul Schengen – întâi la granițele aeriene și maritime, în martie, și apoi la granițele terestre, în iulie,” a declarat Teodor Baconschi. Acest program de aderare a celor două țări este susținut de toate cele 22 de guverne care fac parte din Schengen, cu excepția celui olandez. În acest sens, diplomatul român a spus că, deși nu-și face iluzii legate de schimbarea poziției Olandei până la sfărșitul acestui an, consideră că schimbarea de astăzi a poziției guvernului finlandez reprezintă un pas important către obținerea majorității necesare de care este nevoie.

Deși au îndeplinit deja toate cerințele tehnice în vederea aderării, România și Bulgaria continuă să fie blocate din cauza ratei corupției și a crimei organizate, pe care guvernul olandez o consider a fi încă prea ridicată. Un raport al Comisiei Europene asupra justiției române și bulgare va fi publicat în februarie 2012, și este foarte probabil ca poziția Olandei să nu se schimbe pînă atunci.

 

Sursa și foto: www.euobserver.comBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom