English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

15 Februarie 2012: Comisia Europeană: 12 țări europene riscă să intre într-o nouă criză economică

Stiri >>

financial_crisis__Small_.jpgÎn primul raport asupra evoluției economice în statele membre, Comisia Europeană atrage atenția asupra riscurilor ridicate de a intra într-o nouă criză economică pentru 12 țări, inclusiv Italia și Spania.

Raportul, publicat marți, 14 februarie 2012, mai atrage atenția și asupra situației economice din Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Italia, Ungaria, Slovenia, Spania, Suedia și Marea Britanie.
„Politici fiscale sănătoase și detectarea din timp a dezechilibrelor economice riscante sunt necesare pentru a putea reveni la o creștere sustenabilă și la crearea de locuri de muncă,” a declarat Olli Rehn, Comisarul European pentru Afaceri Economice, la prezentarea raportului.
Raportul se bazează pe analiza a 10 factori, între care nivelul de datori publică precum și al creditelor privte, prețul locuințelor, amploarea exporturilor. Deși inițial Italia, Spania, Ungaria și Cipru erau prezentate separat, ca fiind cazuri deosebit de grave, varianta finală nu mai face această distincție. Presa italiană a pus această schimbare pe seama presiunilor făcute asupra Comisiei de către premierul italian, Mario Monti.
Alți oficiali nu au întârziat să observe că datele cuprinse în raport sunt deja depășite, acoperind numai perioada până la sfârșitul lui 2010, ceea ce înseamnă că publicarea unui nou raport, acoperind anul 2011, este imperios necesară.
Dacă statele respective nu iau în considerare avertismentele din acest raport, o așa-numită „procedură în caz de dezechilibru macro-economic” poate fi declanșată de Comisie, ducând chiar la suspendarea fondurilor europene începând din 2014.

Sursa: www.euobserver.com


Back

 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom