English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

15/12/2015: „Mama, tata și copiii” – o nouă ECI pentru apărarea familiei

Stiri >>

Marți, 15 decembrie 2015, Comisia Europeană (CE) s-a pronunțat favorabil asupra admisibilității unei noi inițiative cetățenești europene, care are ca scop protejarea, la nivelul legislației europene, a familiei naturale, ca uniune între un bărbat și o femeie. Acest pas reprezintă începutul perioadei de un an, în care inițiatorii speră să strângă cele minim un milion de semnături necesare aducerii proiectului legislativ aferent în atenția instituțiilor europene.

Deși la nivelul legislației primare, UE nu are competențe directe în articularea de legislație asupra familiei, în ultimii ani au apărut o serie de piese de legislație secundară care operează, mai mult sau mai puțin explicit, cu definiții ale familiei ce nu pot fi armonizate cu legislația în vigoare în unele state membre. Probleme deosebite apar, de exemplu, în cazul legislației asupra recunoașterii de către un stat membru a căsătoriilor încheiate într-un alt stat membru, în condițiile în care uniunea respectivă nu este recunoscută legal, ca și căsătorie, decât în cel din urmă. În aceste condiții, cei nouă membri ai comitetului cetățenesc din spatele acestui proiect propun ca legislatorii de la Bruxelles să opereze de acum înainte cu o singură definiție a căsătoriei și a familiei, anume una care să fie acceptabilă pentru toate cele 28 de state membre. Acest lucru este în deplin acord cu principiul subsidiarității, permițând fiecărui stat membru adoptarea propriilor definiții, dar ferind, în același timp, statele membre de interferențe externe în articularea acestor definiții.

Până pe 15 decembrie 2016, organizatorii speră să strângă un număr mult mai mare decât minimul de un milion de semnături necesare continuării procedurii. Inițiativa poate fi semnată, online sau pe hârtie, de către oricare cetățean european cu drept de vot. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul: www.mumdadkids.wordpress.com.Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom