English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

16 februarie 2012: Liderul PpL le transmite ambasadorilor est-europeni "să își vadă de treburile lor"

Stiri >>

J_Daul__Small_.jpgLiderul Partidului pentru Libertate (PpL) din Olanda, deputatul Geert Wilders, le-a transmis "să își vadă de treburile lor" ambasadorilor a zece state central și est-europene care au prezentat marți o scrisoare deschisă de protest liderilor politici olandezi în legatură cu situl prin care formațiunea sa strânge plângeri împotriva cetățenilor din țările respective.

"Reacția mea către ambasadori este: vedeți-vă de treburile voastre. Asta nu are nimic de-a face cu țara voastră", a declarat Wilders, într-un interviu acordat miercuri agenției Associated Press. "Suntem o țară suverană, noi suntem un partid politic democratic și exprimăm preocupările multor olandezi", a subliniat el, numind site-ul "un imens succes", care a adunat deja peste 40.000 de reclamații.
Wilders a insistat că site-ul său nu este discriminator și a explicat că "noi nu închidem ochii la problemele" pe care unii muncitori central și est-europeni le provoacă în Olanda, dând ca exemplu alcoolismul și eliminarea de locuri de muncă.
Potrivit lui Wilders, comisarii europeni precum compatrioata sa Neelie Kroes au atacat situl PpL doar din teamă față de efectul său coroziv asupra unității europene. "Ei cred că ideea lor, a acestei mari familii europene, este atacată, în timp ce noi nu avem mare lucru în comun cu tragedia lor europeană", a comentat liderul PpL.
"Noi ne facem doar treaba, indiferent dacă guvernul sau Comisia Europeană ori 500 de ambasadori se plâg; nu ne pasă", a conchis Geert Wilders.
Ambasada României la Haga, alături de alte nouă misiuni diplomatice din state membre UE, acreditate în Olanda, au transmis marți, prin demers comun, o "Scrisoare deschisă adresată societății și liderilor politici din Olanda", exprimându-și preocuparea față de situl discriminatoriu la adresa lucrătorilor din Europa Centrală și de Est, lansat de partidul olandez.

Sursa: www.agerpres.ro


Back

 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom