English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

16 februarie 2012: Premierul olandez, Mark Rutte, invitat în fața Parlamentului European pentru a-și explica “tăcerea asurzitoare” legată de site-ul xenofob împotriva est-europenilor

Stiri >>

Olanda__Small_.jpgParlamentul European a decis joi, 16 februarie 2012, să-l invite pe premierul olandez Mark Rutte pentru a explica poziția sa legată de site-ul extremei drepte care invită la denunțarea problemelor create de cetățenii din Europa centrală și de est în această țară, relatează AFP. Eurodeputații vor dezbate în data de 13 martie, în cadrul urmatoarei lor sesiuni plenare, problemele legate de situl creat de Partidul pentru Libertate (PpL) al lui Geert Wilders, care susține guvernul de coaliție condus de Mark Rutte.

Cu această ocazie, "îi cerem premierului olandez Mark Rutte să prezinte poziția guvernului său asupra acestui subiect și să vină în fața Parlamentului European pentru a explica tăcerea asurzitoare asupra acestui subiect", a precizat șeful grupului conservator din PE, Joseph Daul (foto), care s-a aflat la originea acestei inițiative.
"Încurajarea urii și a discriminării" și "atacarea unui grup de oameni în asemena fel sunt împotriva tuturor valorilor europene și umanitare", precizează Joseph Daul, într-un comunicat. Federația olandeză a birourilor împotriva discriminării (LBA) a precizat miercuri că a primit peste 3.000 de plângeri împotriva acestui site.
Premierul olandez Mark Rutte a ramas însă surd la apelul ambasadorilor țărilor din estul și din centrul Europei și a mai multor partide olandeze care i-au solicitat să condamne inițiativa PpL. El a repetat marți că guvernul nu va lua o poziție în ceea ce privește acest subiect, susținând că situl este cel al unui partid, si nu al guvernului.

Sursa: www.parlamentor.roBack

 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom