English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

16/09/2013: Prima iniţiativă cetăţenească europeană care mobilizează cetăţenii români

Stiri >>

 România participă activ la una din primele iniţiative cetăţeneşti europene, cu titlul „Unul dintre noi”, care a depăşit zilele acestea pragul de un milion de semnături în cele 28 de ţări ale Uniunii Europene. 

Peste 66.000 de cetăţeni români (24.750 - nr. minim) şi-au exprimat până acum sprijinul pentru această iniţiativă care are drept scop ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii umane, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la momentul concepţiei.

Fundamentându-se pe definiţia embrionului uman ca fiind începutul dezvoltării fiinţei umane, care a fost dată într-o decizie din octombrie 2011 a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (Brustle vs. Greenpeace), „Unul dintre noi” solicită UE să înceteze finanţarea activităţilor care includ distrugerea embrionilor umani. Embrionul uman este, de fapt, Unul dintre Noi.

Alături de România, încă 10 state din Uniunea Europeană au depăşit numărul minim de semnături necesare: Austria, Franţa, Germania, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania şi Ungaria.

Strângerea de semnături va continua până la 1 noiembrie 2013, data limită de colectare a susţinerilor, pentru ca un număr cât mai mare de cetăţeni europeni să-şi poată manifesta sprijinul pentru viaţă.

Un moment important va fi ziua de Duminică, 22 septembrie 2013, când, în cadrul Zilei Europene de susţinere a Iniţiativei „Unul dintre noi”, se vor organiza colecte de semnături în toate ţările din Uniunea Europeană.

Susţineţi iniţiativa cetăţenească europeană Unul dintre noi!

Mai multe informații: http://www.orthodoxero.eu/pages/acasa/documente/relatia-ue-cu-bisericile/initiativa-unul-dintre-noi.php

www.ziarullumina.ro 

www.oneofus.eu  Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom