English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

17 ianuarie 2012: Martin Schulz – noul președinte al Parlamentului European

Stiri >>

schulz (Small).jpgSocialistul German Martin Schulz a fost ales marți, 17 ianuarie, în funcția de președinte al Parlamentului European, la capătul unei proceduri de vot aproape formale, dată fiind înțelegerea inițială între socialiștii și popularii europeni, de a împărți în două mandatul de 5 ani. Schulz a anunțat deja că, în ciuda rolului mai mult ceremonial pe care îl are, în mod normal, președintele PE, intenționează să facă bine auzită vocea instituției pe care o conduce.

    „Trebuie să înțelegem că europenii au prea puțin timp pentru dezbateri instituționale, dat fiind că sunt prea preocupați cu grijile pentru viitorul, slujbele și pensiile lor (...). Ori acest for este locul unde interesele cetățenilor sunt apărate,” a spus Schulz imediat după alegere.
Prima luptă pe care o va avea de purtat noul președinte pare a fi cea legată de definirea rolului PE în redactarea și implementarea tratatului guvernamental menit să salveze zona Euro, tratat aflat încă în stagiu de negocieri.
Alegerea lui Schulz a fost, în general, comentată pozitiv de oficialii europeni, dintre care nu puțini au făcut aluzie la caracterul vulcanic al noului președinte.

Sursa: www.euobserver.com
Foto: www.europarl.europa.euBack

 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom