English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

18 iulie 2011: „Eforturile de integrare a imigranților trebuie făcute, în primul rând, pe plan local”

Stiri >>

Pariza Castanos.jpgSăptămâna trecută a avut loc, la Bruxelles, adunarea generală a Comitetului European pentru Probleme Economice și Sociale (CEPES). Participanții au cerut suplimentarea Fondului European pentru Integrare, în vederea susținerii de activități pe plan local, care să vină în întâmpinarea dificultăților de adaptare ale imigranților din statele membre UE.

De asemenea, aceștia au atras atenția asupra faptului că intoleranța, xenofobia și rasismul sunt din ce în ce mai întâlnite în Europa, inclusiv în agenda politică a unor guverne.

În numele comitetului, dl. Pariza Castaños (foto) a subliniat că integrarea socială a migranților trebuie văzută ca un proces lung și complex, al cărui succes depinde în mare măsură de implicarea reprezentanților societății civile și ai autorităților regionale și locale în implementarea politicilor de integrare. De aceea este necesar ca fondurile destinate integrării să fie direcționate în mod prioritar către organizațiile locale. Acestea au rolul de a elabora politici de integrare care să răspundă nevoilor reale, precum și strategii de evaluare a acestor politici.

CEPES reprezintă corpul consultativ prin care instituțiile europene desfășoară dialogul formal cu reprezentanții cetățenilor. Între membrii săi se numără lideri sindicali, fermieri, reprezentanți ai asociațiilor profesionale ori ai grupurilor de consumatori.

Sursa: www.europa.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom