English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

19/02/2016: Masă rotundă pe tema refugiaților organizată la sediul din Bruxelles al Parlamentului European

Stiri >>

Sediul din Bruxelles al Parlamentului European (PE) a găzduit joi, 18 februarie 2016, o masă rotundă pe tema Response to the Asylum Crisis along the refugee route. Evenimentul a fost organizat de Christian Political Foundation for Europe (CPFE) împreună cu europarlamentarul slovac Branislav Skripek, și s-a bucurat de prezența unor europarlamentari din Germania, Grecia și Croația, reprezentanți ai diferitelor ONG-uri, lideri religioși, profesori și funcționari din PE.

În prima parte a dezbaterii, reprezentanții ONG-urilor din țările de origine ale refugiaților (Liban și Siria), de tranzit (Grecia și Serbia) și de destinație (Germania) au împărtășit din experiențele lor printre refugiați și au subliniat principalele dificultăți cu care se confruntă aceștia. Problemele cel mai des întâlnite sunt lipsa securității, a unei legislații concise, a adăposturilor și a locurilor de muncă.

Cea de-a doua sesiune a întâlnirii a fost caracterizată de intervenția europarlamentarilor din Grecia, Croația și Germania, care au oferit răspunsuri problemelor ridicate de ONG-uri, în lumina actualelor dezbateri din cadrul PE pe tema refugiaților. Astfel, s-au adus in discuție teme precum revizuirea Tratatului de la Dublin referitor la procedura cererilor de azil, implementarea unui mecanism pentru a distinge între cei care au sau nu dreptul la protecție internațională și refuzul cotei de migranți de către unele statele membre UE. Totodată, s-a subliniat și buna cooperare dintre Stat și Biserici, atât în țările de tranzit, cât și în cele de destinație.

La sfârșitul discuțiilor, cei prezenți au fost invitați să împărtășească punctele de vedere și experiențele proprii, având astfel ocazia să intre în dialog cu membrii panel-ului.

CPFE este o asociație care acționează ca entitate politică pentru Mișcarea Politică Creștină Europeană (ECPM), având drept parteneri grupuri de reflecție, ONG-uri și politicieni, alături de care organizează conferințe și alte evenimente relevante în vederea schimbului de idei și informații, creând astfel noi viziuni cu o influență pozitivă pentru societatea europeană.

 

 Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom