English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

2 decembrie 2011: UE crește nivelul investițiiloe în zonele grav afectate de criză, inclusiv România

Stiri >>

oi, 1 decembrie 2011, Parlamentul European a votat o serie de propuneri legislative ce vizează accelerarea finanțării regiunilor afectate de criza din Uniunea Europeană. Concret, România, Grecia, Irlanda, Portugalia, Letonia și Ungaria vor beneficia de majorarea temporară de la 85% la 95% a cotei de cofinanțare a Bruxelles-ului pe proiectele de dezvoltare regională.

              

Scopul acestei măsuri este accelerarea investițiilor necesare pentru crearea de locuri de muncă și pentru creșterea economică.

„Raportul adoptat astăzi crește finanțările europene pentru proiectele aflate în derulare, dar nu acoperă decât domeniile politicii regionale, respectiv fondul de coeziune, fondul de dezvoltare regională, fondul social.  Marea problemă a României este numărul foarte mic de proiecte în derulare pentru care au inceput plățile," a declarat eurodeputatul Victor Boștinaru.

Pentru a intra in vigoare, după ce a fost votat de Parlamentul European, acest Regulament va fi votat în Consiliul Uniunii Europene, ce se va reuni la Bruxelles pe 6-7 decembrie.

Sursa: www.parlamentor.ro

Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom