English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

2 mai 2012: Reducerea consumului de apă, o necesitate!

Stiri >>

 Pe 30 mai a.c., membrii Comitetului European pentru Mediu au adoptat o serie de obiective pentru salvarea unei resurse vitale: apa. S-a constatat lipsa unor măsuri eficiente în statele member, care să reglementeze această problemă, și, de aceea, parlamentarii europeni solicită o mai atentă gestionare a problemei, astfel încât Europa să nu rămână fără apă în viitorul apropiat.

 

Membrii Comitetului European pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară au adoptat, pe 30 mai 2012, o serie de obiective ale politicii europene privind apa și consumul de apă. Aceste obiective stau la baza revizuirii politicii europene actuale în privința apei, ce se va realiza în această toamnă. „Apa trebuie folosită eficient. Trebuie redus consumul total, cu precădere în zonele cu dificultăți din acest punct de vedere”, a declarat Richard Seeber, coordonator al grupului Partidului Popular European în cadrul Comitetului pentru Mediu.

Cei mai mari consumatori de apă sunt producătorii de energie (45%) și agricultura (33%). De aceea nu este corect a se impune reduceri majore a consumului de apă în rândul consumatorilor casnici, care consumă doar 10%. Deasemenea, fiecărui stat membru trebuie să i se acorde libertatea de a-și alege măsurile ce trebuie aplicate pentru reducerea consumului de apă, în funcție de situație. Nu se poate realiza o strategie la nivel european în acest sens, care să fie eficientă în toate statele. Însă, toate măsurile necesare trebuie implementate corect de statele membre, pentru o cât mai mare eficiență. Problema apei reziduale este un element cheie în aest sens, necesitând o atenție deosebită și o soluționare eficientă. În timp ce în Europa Centrală 97% din populație este conectată la sistemul de canalizare, în România și Bulgaria doar 40% din populație beneficiază de această utilitte. Este nevoie urgentă, deci, de luarea unor măsuri de către statele membre, pentru evitarea lipsei apei în viitorul apropiat.

 

Sursa: www.eppgroup.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom