English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

2 noiembrie 2011: UE înăsprește măsurile de prevenire și combatere a traficului de droguri

Stiri >>

Droguri.jpgReuniți la Luxembourg, pe 27 octombrie 2011, miniștrii de interne și cei de justiție ai celor 27 state membre UE au adoptat un pact asupra unei strategii europene comune de prevenire și combatere a traficului de substanțe stupefiante. Documentul prevede o mai strânsă cooperare între statele membre și instituțiile ori agențiile Uniunii, și acordă o importanță deosebită eforturilor de sistare a producției de droguri sintetice, precum și a ingredientelor de bază ale acestora.

 

Măsurile dure se justifică prin faptul că aproape în fiecare săptămână un nou drog artificial intră pe piața europeană. Situația este încă și mai mult complicată prin faptul că mare parte din aceste droguri se fabric pe teritoriul Uniunii din substanțe care pot fi achiziționate legal.

În plus, rețelele de producție și traficare a acestor stupefiante sunt transnaționale, ceea ce impune organizarea măsurilor de combatere la același nivel. În această privință, pactul prevede un mai efficient system de schimb de informații atât asupra rețelelor de traffic, cât și a substanțelor nou-apărute.

 

Sursa: www.europa.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom