English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

20 februarie 2012: Consiliul Mondial al Bisericilor a trimis un mesaj de încurajare creștinilor din Siria

Stiri >>

wcc (Small).jpgMembrii Comitetului Executiv al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) au trimis o scrisoare pastorală de solidaritate tuturor creștinilor din Siria, greu încercați de violențele fără precedent din întreaga țară.

Situația din Siria a fost dezbătută pe larg în cadrul unei întâlniri găzduite, în decembrie 2011, de CMB, la Geneva. Au participat atunci 20 de lideri religioși creștini din Siria.
Două luni mai târziu, membrii Comitetului Executiv al CMB, reuniți în ședință ordinară la Bossey, Elveția, au redactat un mesaj în care își exprimă speranța că violențele vor înceta în cel mai scurt timp, și că un dialog la nivel național va fi inițiat.
Mesajul reafirmă ideile cuprinse într-o scrisoare comună a celor trei întâistătători de Biserici din Siria, scrisoare pe care aceștia au trimis-o, în luna decembrie, tuturor comunităților pe care le păstoresc, condamnând recursul la orice fel de violență, și încurajându-le, în același timp, să nu se teamă și să nu-și piardă nădejdea.
Liderii CMB lansează, de asemenea, un apel către Bisericile membre, cărora le cere să se angajeze în acțiuni concrete de solidaritate cu victimele violențelor din această țară.

Sursă: www.oikoumene.orgBack

 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom