English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

2/07/2013: Intalnire de lucru a CROCEU

Stiri >>

 Adunați în cadrul unei întâlniri de lucru, la Bruxelles, pe 28 iunie 2013, membrii Comitetutului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) reamintesc cu tristețe și îmgrijorare de răpirea, pe 22 aprilie 2013 a ÎPS Paul Yazigi, mitropolitul grec ortodox de Alep și Alexandretta, și a ÎPS Gregorios Yohanna Ibrahim, mitropolitul sirian ortodox de Alep, precum și de uciderea șoferului celui din urmă, diac. Ibrahim Ulah, în timp ce călătoreau pentru a acorda asistență spiritual comunităților creștine de pe granița siriaco-turcă.

Membrii CRBOUE își exprimă solidaritatea cu toți creștinii care suferă în Siria și se alătură tuturor celor care speră, se roagă și cer eliberarea imediată a celor doi ierarhi, ca un pas important spre recuperarea unei atmosphere de coexistență pașnică între diferitele credințe religioase și culture prezente în acea parte a lumii.

De asemenea, cu privire la Liniile directoare pentru promovarea și protejarea libertății religioase şi de credinţă, membrii CRBOUE încurajează instituțiile UE în continuarea eforturilor de promovare și apărare a libertății religioase în întrega lume. Acest lucru se impune nu ca o alegere de strategie politică, ci ca o necessitate urgent, dat fiind numărul crescând de creștini care suferă de pe urma conflictelor pe întreg mapamondul.Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom