English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

21 iunie 2011: Statutul legal al zilei de duminica, dezbatut la Bruxelles

Stiri >>

Sunday.jpgLuni, 20 iunie 2011, la Bruxeles, a avut loc o dezbatere asupra importantei protejarii statutului de zi libera a duminicii, precum si a mentinerii numarului de ore de munca la un nivel decent, printr-o legislatie corespunzatoare. Evenimentul a fost organizat de catre Alianta Europeana pentru ziua de Duminica, o retea de sindicate, organizatii din societatea civila si comunitati religioase care si-au propus sa creasca, in randul cetatenilor europeni, constiinta importantei respectarii dreptului la timp liber.

Sociologi, psihologi dar si specialisti in drept si factori de decizie din cadrul institutiilor europene de la Bruxelles s-au reunit in cadrul unei conferinte pe tema impactului muncii in ziua de duminica asupra sanatatii, sigurantei si integrarii sociale a angajatilor. Participantii au subliniat ca Europa are nevoie de un model de viata bazat nu doar pe productie si consum, ci si pe timp liber, necesar angajamentului si interactiunii sociale.

Printre expertii prezenti s-a numarat si Dl. Prof. Friedhelm Nachreiner, psiholog german ale carui studii au contribuit la promulgarea, in Germania, a unei legi ce impune ca toate magazinele sa fie inchise in zilele de duminica. „La orice rezultate statistice te-ai uita, rezultatele sunt mereu aceleasi: orice persoana care lucreaza duminica este afectata negatic de acest lucru, atat in termeni de sanatate cat si de siguranta”, a spus Prof. Nachreiner.

Participantii au cerut ca atat legislatia europeana cat si cele nationale sa acorde mai multa atentie vietilor personale ale angajatilor, aceasta incluzand timp liber care sa poata fi petrecut in familie, activitati civice ori culturale.

Sursa si foto: www.europeansundayalliance.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom