English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

21 iunie 2011: UE sustine necesitatea sprijinirii vietii de familie

Stiri >>

Family.jpgIngrijorati de imbatranirea si scaderea populatiei, precum si de impactul pe care acest proces il are asupra evolutiei societatii europene, ministrii muncii si protectiei sociale din statele membre UE s-au intalnit vineri, 17 aprilie 2011, la Bruxelles, si au hotarat eleborarea unei serii de masuri care sa vina in sprijinul vietii de familie a cetatenilor.

Intre recomandarile inaintate statelor membre se numara promovarea posibilitatilor de angajare cu un program flexibil sau cu jumatate de norma, asigurarea unor servicii de calitate de ingrijire a copiilor, incurajarea angajatorilor sa ofere angajatilor concedii maternale/paternale precum si alte forme de sprijin pentru cresterea copiilor. Oficialii au subliniat, de asemenea, ca trebuie avute in vedere in mod special nevoile familiilor care se afla in situatii dificile, precum cele monoparentale sau cele cu multi copii.

Anterior acestei intalniri, pe 1 aprilie 2011, in Ungaria, reprezentanti a patru state europene – Belgia, Spania, Polonia, Ungaria – au semnat o declaratie comuna asupra impactului asupra evolutiei demografice a armonizarii vietii profesionale cu cea de familie.

Sursa si foto: www.consilium.europa.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom