English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

22/04/2013: Lidia Stăniloae: „Ceea ce ne lipsește cel mai mult astăzi este recuperarea binelui ca firesc al vieții.”

Stiri >>

 

În cadrul mai larg al Anului Dumitru Stăniloae, ocazionat de aniversarea a 110 ani de la nașterea, și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice a Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae, Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituțiile Europene a găzduit duminică, 21 aprilie 2013, o conferință a d-nei. Lidia Stăniloae, fiica marelui teolog.

 

D-na. Stăniloae a vorbit despre teologia dar mai ales despre viața părintelui Dumitru Stăniloae, cu suișurile și coborâșurile ei. Anii liniștiți petrecuți la Sibiu, dar și anii grei pe care părintele i-a petrecut în pușcăriile comuniste, serile minunate de Sfântul Nicolae, dar și dimineața emoționantă a revenirii acasă a părintelui după 5 ani de absență sunt doar câteva dintre momentele rememorate cu emoție în fața celor câteva zeci de auditori prezenți la conferință. 

În plus, d-na. Stăniloae a luat parte și la Școala biblică organizată în fiecare sâmbătă seara, după Vecernie, la biserica Sf. Ier. Nicolae, din Bruxelles.

Născută pe 8 octombrie 1933, la Sibiu, d-na. Lidia Stăniloae este fiica părintelui profesor Dumitru Stăniloae și a soției sale, Maria. Absolventă a Facultății de Fizică din cadrul Universității București, lucrează pentru o vreme în cadrul Institutului de Fizică Atomică din Turnu Măgurele, dar, odată cu arestarea tatălui său, în 1958, de către autoritățile comuniste, este obligată să întrerupă lucrul la această instituție. Continuă ca profesor de fizică la un liceu bucureștean, iar în 1984, împreună cu fiul său, Dumitru Horia, emigrează în Germania, unde începe să lucreze pentru Universitatea din Freiburg. Este autor al mai multor cărți, deopotrivă de memorii și de ficțiune. Cele dintâi, care sunt și cele mai cunoscute, sunt Lumina faptei din lumina cuvântului.  Împreună cu tatăl meu, Dumitru Stăniloae (Humanitas, 2000) și Memoriile unui fugar (Humanitas, 2009).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom