English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

23 ianuarie 2012: Cetățenii europeni, din ce în ce mai intoleranți

Stiri >>

Discriminare (Small).jpgRasism în Grecia și Ungaria, discriminarea populației rrome, precum și a migranților arabi, automat asimilați terorismului – acestea sunt câteva dintre evoluțiile care indică o îngrijorătoare creștere a intoleranței în rândul europenilor, potrivit unui studiu realizat de o organizație neguvernamentală americană.

Studiul face referire și la atacul rasist din Norvegia, de anul trecut, care s-a soldat cu moartea a 77 de oameni. Anders Breivik, atacatorul, a declarat atunci că gestul său e parte a unei campanii de oprire a islamizării Europei.  Sunt menționate, de asemenea, Franța, care a interzis de curând purtarea în public a vălului islamic, precum și Olanda, țară în care partidul de extremă-dreapta condus de Geert Wilders se bucură de o din ce în ce mai mare influență. Creșterea în popularitate a extremei-dreapta se face, de asemenea simțită, în Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Spania și Marea Britanie.
Grecia și Italia sunt criticate în mod special din cauza inabilității de administrare a fluxului de imigranți veniți din sudul Mării Mediterane, ca urmare a evoluțiilor politice din acea zonă.
Între cauzele ce stau la baza acestor evoluții, autorii studiului indică lipsa unor lideri politici responsabili, precum și ezitările în a lua o poziție fermă ale instituțiilor europene, mai ales ale Comisiei, care a eșuat în eforturile de asigurare a drepturilor fundamentale ale omului în cazuri precum cel vizând libertatea presei în Ungaria, ori expulzările repetate de cetățeni rromi din Franța.

Sursa și foto: www.euobserver.comBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom