English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

23 Martie 2011: Ambasadorul României în Regatul Belgiei a fost primit la Patriarhia Română

Stiri >>

Ambasador Belgia.JPGLuni, 21 martie 2011, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în audienţă pe Excelenţa Sa, Domnul Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Regatul Belgiei.


Domnul ambasador a mulţumit pentru primire şi a evidenţiat cooperarea foarte bună dintre Ambasada României în Belgia şi Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă Instituţiile Europene cu sediul la Bruxelles. În acest context, oaspetele a adus la cunoştinţă Părintelui Patriarh faptul că statul belgian a recunoscut cea de a doua parohie ortodoxă română din capitala Belgiei, care funcţionează alături de Reprezentanţa Patriarhiei Române.
            Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a informat pe domnul ambasador despre eforturile Patriarhiei Române pentru susţinerea şi buna funcţionare a Reprezentanţei sale pe lângă Instituţiile Europene. Preafericirea Sa a menţionat ca proiect prioritar al Patriarhiei Române consolidarea şi reamenajarea sediului Reprezentanţei de la Bruxelles. Domnul ambasador Ovidiu Dranga l-a asigurat pe Patriarhul României de sprijinul Ambasadei României de la Bruxelles pentru identificarea unor soluţii în vederea finalizării lucrărilor începute.
            A fost, de asemenea, subliniată importanţa cooperării dintre Ambasada României şi Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene pentru iniţierea şi dezvoltarea unor proiecte sociale şi cultural-spirituale în beneficiul românilor stabiliţi în capitala Belgiei. Între aceste proiecte, este vizată înființarea, în viitorul apropiat, a primei grădiniţe bilingve, româno-franceze, în spaţiul parohiei Sfântul Nicolae din Bruxelles.

În timpul întrevederii a mai fost abordată şi posibilitatea unei vizite a Părintelui Patriarh la comunităţile ortodoxe române şi la Instituţiile Europene din Bruxelles, anul acesta sau in 2012.

Pentru mai multe fotografii, click aici.Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom