English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

25 aprilie 2012: Finanţele europene în impas

Stiri >>

 Conform unor statistici publicate de Uniunea Europeană luni, 23 aprilie 2012, situația financiară este dificilă în majoritatea statelor europene, iar lucrurile nu par să se îmbunătățească. Printre cele mai afectate țări se numără Grecia, Franța, Spania și Italia, care au înregistrat un nivel ridicat al datoriilor. În luna mai vor fi publicate previziunile UE pentru această primăvară și recomandările pentru fiecare stat. Obiectivul principal este reducerea deficitelor la 3%, însă va fi din ce în ce mai greu, ținând cont și de încrederea din ce în ce mai scăzută a consumatorilor dar și a oamenilor de afaceri, pentru investiții.

Conform statisticilor publicate pe 23 aprilie a.c., statele Uniunii Europene  au reuşit să-şi reducă deficitele în 2011, dar au acumulat mai multe datorii faţă de anul anterior. Cele mai mari deficite bugetare s-au înregistrat în Irlanda (13,1%), Grecia (9,1%), urmate de Spania (8,5%) şi Marea Britanie (8,3%). România s-a clasat pe poziţia a opta cu 5,2%.

Trei state europene au înregistrat surplus la buget : Estonia (1%), Suedia (0,3%) şi Ungaria (4,3%). Însă în Ungaria surplusul nu se datorează unei politici bugetare sustenabile, ci naţionalizării fondului de pensii. Astfel, Ungaria este prima ţară care se confruntă cu posibilitatea aplicării unor sancţiuni din cauza nerespectării regulilor de supraveghere economică, dacă nu face tăieri de buget sustenabile.

23 de state din 27 se află în procedură de deficit excesiv, inclusiv state ca Franţa, Italia, Spania şi Germania. Doar Estonia, Finlanda, Luxemburg şi Suedia nu au probleme în domeniul financiar.

În luna mai a acestui an, Comisia Europeană va publica previziunile economice petru această primăvară, urmată de recomandări pentru reducerea deficitului la 3%.

Între timp, datoria publică, care nu trebuie să depășească 60 din PIB a atins 85,3 procente în zona euro în 2010 și 87,2 procente în 2011. 14 dintre statele membre au depășit nivelul de 60%. Țările cu cel mai ridicat nivel al datoriilor sunt: Grecia (165.3%), Italia (120.1%), Irlanda (108.2%). Statele est-europene au înregistrat cele mai mici rate ale datoriilor : Estonia (6%), Bulgaria (16.3%), România (33.3%), Lituania (38.5), Cehia (41.2%).

Conform statisticilor publicate luni, recesiunea nu se va încheia curând, având în vederea că încrederea a scăzut atât în rândul consumatorilor, cât și în mediul de afaceri.

Sursa : www.euobserver.comBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom