English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

26 mai 2012: Egipt: 12 creștini condamnați la închisoare pe viață

Stiri >>

 12 creștini au fost condamnați la închisoare pe viață în Egipt, în urma unui conflict armat ce a avut loc în aprilie 2011, și care a pornit de la un fapt banal. Conflictul, soldat cu două victim, a dus la arestarea a 12 creștini și opt musulmani.  După proces, pe 21 mai 2012, creștinii au fost condamnați la închisoare pe viață, iar musulmanii au fost achitați.

 

Consiliul Securității de Stat din Egipt a condamnat luni, 21 mai 2012, 12 creștini la închisoare pe viață și a achitat opt musulmani. Creștinii sunt acuzați de tulburarea liniștii publice, posesie ilegală de arme și uciderea a doi musulmani, într-un incident ce a avut loc în aprilie 2011, la 220 de km de Cairo. Totul a început de la un limitator de viteză instalat în fața casei unui creștin înstărit, care l-a enervat pe șoferul musulman al unui autobuz. De aici s-a ajuns la un conflict armat, cu doi morți, doi răniți și case și magazine ale creștinilor arse din temelii.

 Creștinii reprezintă 10% din populația Egiptului, în timp de musulmanii sunt în proporție de 80%.  Creștinii au reclamat de multe ori faptul că persecuția creștinilor este ignorată de autorități. În același timp, Egiptul este unul dintre statele cu cele mai restrictive legi în ceea ce privește libertatea religioasă. Un tribunal egiptean a refuzat, în anul 2009, cererea unui musulman convertit la creștinism de a-și schimba apartenența religioasă în buletin. Conflictele dintre creștinii copți și musulmani s-au amplificat în ultimii ani, cu precădere anul trecut, când guvernul egiptean a fost răsturnat.

 

Sursa: www.neurope.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom