English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

26 octombrie 2011: Barroso: „Aderarea României la spațiul Schengen e o chestinue de corectitudine”

Stiri >>

Basescu.jpg

Marți, 25 octombrie 2011, în cadrul unei întâlniri cu președintele României, președintele Comisiei Europene, Juan Manuel Barroso, și-a reafirmat sprijinul pentru aderarea României la spațiul Schengen, subliniind că țara noastră a îndeplinit toate cerințele în acest sens.

 

„Considerăm că România a îndeplinit toate cerințele, așa că aderarea acestei țări la spațiul Schengen este o chestiune de corectitudine. De aceea doresc să transmit poporului român că instituția pe care o conduc sprijină dorința acestuia de a călători liber în spațiul European, și va continua să lucreze în direcția ridicării obstacolelor politice impuse de către două dintre statele membre,” a declarat Barroso.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre pericolul retragerii masive de capital de pe piața românească, în condițiile în care mare parte din sectorul bancar din țara noastră constă în subsidiare ale unor instituții bancare din Occident, care se confruntă ele însele cu grave problem financiare. În acest sens, președintele Baroso a dat asigurări că țările din Estul Europei nu vor avea de suferit de pe urma dificultăților cu care se confruntă băncile-mamă din Occident.

Nu în ultimul rând, președintele Baroso a subliniat necesitatea îmbunătățirii capacității de absorbție a fondurilor europene de către țara noastră, cerându-I președintelui Băsescu un angajament personal mai ferm în această direcție.

 

Sursa și foto: www. europa.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom