English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

27/09/2016: Conferință despre libertatea religioasă sau de credință în Europa și în lume la sediul din Bruxelles al Parlamentului European

Stiri >>

Sediul din Bruxelles al Parlamentului European a găzduit astăzi, 27 septembrie 2016, conferința pe tema The hurdles of establishing and maintaining religious freedom in the world – What must the EU do? organizată de Conferința Bisericilor Europene (CEC), împreună cu Grupul Partidului Popular European din PE (EPP) și Konrad-Adenauer-Stiftung. Evenimentul a reunit reprezentanți ai Bisericii, organizațiilor religioase si ONG-urilor, precum și membri ai PE.

Scopul conferinței a fost de a identifica metodele pentru a proteja în continuare dreptul libertății religioase, acolo unde există deja, dar și de a implementa și îmbunătăți acest drept în țările unde creștinii sunt încă persecutați pentru credința lor. În cadrul Uniunii Europene, libertatea religioasă sau de credință este protejată, în special, de articolul 9 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului și de articolul 10 din Carta Drepturilor Fundamentale a UE. De asemenea,  dreptul fundamental la libertatea religioasă sau de credință este prevăzut in majoritatea constituțiilor din statele membre UE. Cu toate acestea, la nivel global, libertatea religioasă este în pericol în 60% din țările lumii, 80% din cei persecutați fiind creștini.

În contextul actual, este mai important ca oricând ca Uniunea Europeană să protejeze dreptul la libertatea religioasă, atât din perspectiva internă, cât și din cea externă. Diferitele tipuri de credință prezente în lume trebuie să poată coexista între ele în pace. Un pas important în această direcție a fost adoptarea rezoluției pe care PE a publicat-o anul acesta în luna februarie, prin care recunoaște atrocitățile comise de Statul Islamic (ISIS/DAESH) împotriva creștinilor ca genocid, crime de război și crime împotriva umanității.

Conferința Bisericilor Europene (CEC) a fost înființată în anul 1859 și este formată din 114 Biserici Ortodoxe, Catolice, Anglicane și Protestante. În cadrul activității sale, CEC contribuie la consolidarea relațiilor intre bisericile europene, promovând unitatea și pacea în lume.Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom