English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

29/05/2013: Patriarhul României a binecuvântat sediul Reprezentanței BOR pe lângă instituțiile europene

Stiri >>

 Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, a binecuvântat sediul Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române din capitala europeană. Slujba a fost oficiată în prezența reprezentanților la Bruxelles ai celorlalte Biserici Ortodoxe surori.

 

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat, miercuri seară, pe Aeroportul Naţional Bruxelles, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, alături de care s-au aflat dl. Mihnea Moţoc, Ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană și Pr. Sorin Şelaru, Directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă instituţiile europene.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este însoțit la Bruxelles de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal pentru relaţiile Patriarhiei Române cu instituţiile creştine internaţionale şi cu instituţiile europene.

Începând cu ora 20.00, Preafericirea Sa a oficiat o slujbă de binecuvântare a sediului Reprezentanței BOR în capitala europeană, la încheierea unui amplu proces de restaurare și reamenajare. Construită în a doua jumătate a sec. XIX, clădirea a fost cumpărată de Patriarhia Română în anul 2006, iar lucrările de refacere au fost inițiate cu trei ani în urmă, în 2010.

La slujbă au participat și reprezentanți pe lângă instituțiile europene ai celorlalte Biserici Ortodoxe, precum ÎPS Emanuel (Patriarhia Ecumenică), PS Atanasie (Biserica Greciei) și Pr. Anton Ilyn (Patriarhia Moscovei). 

Mai multe fotografii aici.Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom