English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

29/09/2016: Quo Vadis Europe?

Stiri >>

Reprezentanța Permanentă a Republicii Slovace pe lângă Uniunea Europeană, în cooperare cu European Christian Political Movement (ECPM), a organinat miercuri, 28 septembrie 2016, conferința Quo Vadis Europe? Gazda evenimentului a fost Branislav Škripek europarlamentar slovac și membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interene din Parlamentul European. Printre cei prezenți s-au numărat reprezentanți ai Bisericilor europene, lideri politici, profesori și activiști.

Aceștia au discutat, în cele trei părți ale conferinței, despre valorile creștine pe care se fundamentează proiectul european, despre principalele probleme din agenda UE: migrația, terorismul, libertatea religioasă, criza demografică, familia, sistemul de apărare, prezența femeilor în politică etc. și despre poziția Bisericii față de acestea. Un accent deosebit s-a pus pe educație și pe rolul acesteia în societatea contemporană. În acest sens, au fost prezentate o serie de programe de studii si cursuri online organizate de The Schuman Centre for European Studies.

Conferința a făcut parte dintr-o serie de evenimente organizate de Reprezentanța Permanentă a Republicii Slovace pe lângă UE în contextul în care Slovacia deține, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2016,  președenția Consiliului Uniunii Europene.

European Christian Political Movement (ECPM) este un organism politic creștin european care propune democrația creștină ca o alternativă politică viabilă în Europa și care reunește peste 50 de partide politice creștin democratice, ONG-uri, asociații și politicieni din peste 20 de state membre UE si non-UE.

 Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom