English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

3 noiembrie 2011: Buzek: „Ușa Uniunii Europene rămâne deschisă țărilor din sud-estul Europei”

Stiri >>

Buzek.jpgMiercuri, 2 noiembrie 2011, aflat într-o vizită oficială în Croația, stat care se află pe ultima sută de metri dinaintea integrării în UE, Jerzy Buzek, președintele Parlamentului European, a apreciat laudativ eforturile clasei politice și poporului croat, oferind această țară drept exemplu pentru celelalte state din regiune care vizează aderarea la Uniune în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

 

Buzek s-a întâlnit cu președintele și premierul croat, precum și cu reprezentanți ai societății civile din această țară.

„Apropiata aderare a la UE a acestei țări reprezintă un eveniment istoric atât pentru Croația cât și pentru Uniune. Croația este o țară curajoasă, care a înregistrat un progres extraordinar. Intrarea Croației în UE va fi un semnal că ușa Uniunii Europene rămâne deschisă statelor din sud-estul Europei care aspiră la statutul de membru, cu condiția implementării reformelor necesare.

Îndemn Croația să fie un sprijin pentru statele vecine în drumul lor către integrarea europeană. Am încredere că Croația va rămâne la fel de angajată în procesul de integrare europeană, și că va fi un promotor activ al reconcilierii pe plan regional,” a declarat Buzek.

 

Sursa: www.europa.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom