English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

30 aprilie 2012 : Stop discriminării cetățenilor Europei Centrale și de Est!

Stiri >>

 Într-o scrisoare deschisă, adresată pe 26 aprilie 2012 Președintelui Comisiei Europene, 10 membri ai Grupului Popular European (PPE), Șefi de Delegație din Europa Centrală și de Est, au condamnat acțiunile discriminatorii împotriva cetățenilor din Europa Centrală și de Est, solicitând totodată luarea urgentă a unor măsuri împotriva unor astfel de acte.

 

Semnatarii scrisorii au amintit de lansarea site-ului Partidului Libertății din Olanda, orientat împotriva cetățenilor est-europeni și lansarea unui site similar de către partidul belgian flamand de extrema dreaptă, Vlaams Belang, care vizează pe toți imigranții. Europarlamentarii din grupul EPP au mai atras atenția asupra unei acțiuni recente a Elveției: aceea de a reintroduce temporar solicitarea unei autorizații pentru muncitorii proveniți din 8 state europene ce au aderat la UE în 2004.

 „Credem că aceste acțiuni discriminatorii sunt contrare valorilor fundamentale europene, demnitatea umană, libertatea, egalitatea, statul de drept și drepturile omului, și că aceste măsuri inacceptabile îi fac pe cei din Centrul și Estul Europei cetățeni de mâna a doua, riscând astfel să distrugă însăși temelia Uniunii - egalitatea cetățenilor UE,” se menționează în scrisoare.

Cei zece Șefi de Delegații au solicitat în mod direct președintelui Barroso să facă toate eforturile posibile pentru a stopa astfel de acțiuni, exercitând, dacă e nevoie, presiuni asupra oricăror formațiuni politice, mișcări și chiar asupra statelor care încurajează astfel de practici.

„ Aceste măsuri discriminatorii creează precedente periculoase și ar putea încuraja forțe politice extremiste să recurgă la măsuri similare împotriva cetățenilor din Europa Centrală și de Est, ceea ce poate avea consecințe periculoase, cum ar fi creșterea xenofobiei, extremismului și mișcărilor de extrema-dreaptă, și crearea de rupturi profunde între națiunile europene, slăbind UE în ansamblul său," adaugă semnatarii.

Inițiatorii acestei acțiuni sunt Jacek Saryusz-Wolski, reprezentantul Poloniei și András Gyürk, reprezentantul Ungariei. Această scrisoare a fost semnată și de reprezentantul României, Theodor Dumitru Stolojan.

 

Sursa: www.eppgroup.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom