English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

30 mai 2012: UE sprijină tinerii în lupta cu șomajul

Stiri >>

 Pe 24 mai 2012, Uniunea Europeană a doptat o rezoluție menită să combată șomajul în rândul tinerilor, care a atins anul trecut cota de 22,1 %. Rezoluția prevede conceperea unui plan de investiții pentru crearea de noi locuri de muncă, reafectarea de fonduri structurale  în favoarea proiectelor pentru tineri și introducerea unei “garanții pentru tinerii europeni”, astfel încât aceștia să nu fie șomeri mai mult de patru luni.

 

Rezoluția adoptată de europarlamentari vine ca o măsură de combatere a ratei șomajului în rândul tinerilor (22,1 %), care depășește cu mult cota medie a șomajului la nivel european (10 %). Există însă state în care aceasta atinge și 50%.

 Situația tinerilor este o consecință a situației economice generale, iar deputații solicită statelor membre să elaboreze un “plan de investiții european” pentru stimularea unei creșteri durabile, care să genereze locuri de muncă.

Europralementarii atrag atenția asupra anunțului făcut la începutul anului 2012 de José Manuel Barroso, care a afirmat că mai sunt 82 miliarde de euro care pot fi cheltuiți pe fonduri structurale pentru perioada 2007-2013, și solicită Comisiei Europene să realoce o parte substanțială din aceste fonduri pentru proiecte în favoarea tinerilor. Deasemenea, se solicită creșterea contribuției UE în finanțarea proiectelor realizate în colaborare cu guvernele statelor membre, cu precădere a statelor care au fost cel mai mult afectate de criză.

Pentru ca fiecare tânăr să poată beneficia de dreptul la muncă, s-a propus elaborarea unei carte europene a calității stagiilor, astfel încât valoarea educativă a acestora să fie garantată și să se evite exploatarea.

Se solicită adoptarea acestor propuneri de către statele membre până la sfârșitul acestui an.

Sursa: www.europarl.europa.euBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom