English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

30 noiembrie 2011: Rolului religiei și al presei în cadrul societății europene, dezbătute în Luxemburg

Stiri >>

n zilele de 28 și 29 noiembrie 2011, a avut loc, în Luxemburg, o consultare asupra rolului credințelor religioase și a mass-media în cadrul societății europene. Întâlnirea a fost organizată de către Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei, și a reunit reprezentanți ai comunităților religioase, profesioniști din media, precum și experți, cecetători, reprezentanți ai ONG-urilor și organizațiilor internaționale.

„Religia poate fi o forță foarte puternică în susținerea coeziunii sociale, creând condițiile necesare pentru ca grupuri, comunități de diferite origini să lucreze împreună pentru binele comun, rămânând, în același timp, atașate propriilor convingeri,” a declarat, în deschiderea consultării, dl. Thorbjørn Jagland (foto), Secretarul General al Consiliului Europei.

 Dea lungul celor două zile, participanții au analizat problemele cele mai arzătoare de pe agenda Consiliului Europei, precum cea a diversității crescânde în materie de identitate etnică, culturală și religioasă, locul și rolul femeii în cadrul comunității religioase și în peisajul media, ori impactul instrumentelor media tradiționale sau moderne asupra unei societăți democrate.

„Dacă, pe termen scurt, stabilizarea monedei Euro este în mod cert cea mai mare provocare pentru Europa, pe termen lung, cea mai mare provocare este tocmai această crescândă diversitate,” a adăugat Jagland.

Patriarhia Română a fost reprezentată de către Pr. Dr. Sorin Șelaru, Directorul Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituțiile Europene.

Sursa: www.coe.int

Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom