English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

30/09/2012: Patriarhii ortodocși din Orientul Mijlociu s-au întâlnit cu președintele Consiliului UE

Stiri >>

 Vineri, 21 septembrie 2012, patriarhii ortodocși din zona Orientului Mijlociu s-au întâlnit, la Bruxelles, cu Herman Van Rompuy, președintele Consiliului Uniunii Europene, pentru a discuta asupra problemelor actuale din regiune, mai ales în zonele de conflict military, precum Siria și Liban.

 

La întâlnire au participat PF Teofil III, Patriarhul Alexandriei și al întregii Africi, PF Teodor II, Patriarhul Ierusalimului, și PF Chrisostom, Arhiepiscopul Ciprului, acesta din urmă reprezentându-l și pe PF Ignatie IV, Patriarhul Antiohiei.

Cei trei ierarhi au prezentat situația îngrijorătoare a creștinilor din această parte a lumii, atrăgând atenția că, dacă trendul descrescător crește, nu peste foarte mult timp Orientul Mijlociu ar putea fi părăsit de majoritatea acestora.

Președintele Consiliului UE a subliniat la rându-I că evoluțiile politice și sociale din această zonă nu sunt indiferente Uniunii, motiv pentru care Consiliul face eforturi constante în direcția promovării și apărării drepturilor omului și mai ales a libertății religioase, mai ales în acele țări aflate acum în process de tranziție după „Primăvara Arabă”.

 

Sursă: www.churchofcyprus.comBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom