English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

4 Aprilie 2011: Două conferințe ale Dr. Pavel Chirilă, la Biserica Românească „Sf. Nicolae” din Bruxelles

Stiri >>

DSC_0108__Large_.JPGÎn zilele de 2 și e aprilie 2011, Biserica „Sf. Nicolae” din Bruxelles a găzduit două întâlniri ale comunității românilor ortodocși din capitala belgiană cu Dl. Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă, Președintele Asociației Medicale Creștine „Christiana”, din România. ÎPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, a fost, de asemenea, prezent la ambele întâlniri.

                      

Prezent în Belgia cu ocazia lansării oficiale a proiectului româno-belgian „Dăm viață anilor!”, Dl. Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă a fost, de asemenea, prezent în mijlocul comunității de români ortodocși din Bruxelles, în fața căreia a susținut două conferințe, sâmbătă seara, după Vecernie, și duminică, după Sfânta Liturghie.

DSC_0163__Large_.JPGDomnia sa a vorbit celor prezenți despre importanța articulării și dezvoltării conceptului de medicină creștină, concept care pune problemele bolii, suferinței și morții într-o cu totul nouă lumină, anume lumina lui Hristos. Sâmbătă seara, Dr. Chirilă a împărtășit câteva reflecții personale asupra vindecărilor miraculoase relatate în Evanghelia după Marcu, exemplificând un mod de citire a Bibliei din perspectivă medicală. A doua zi, oaspetele a oferit o serie de exemple care indică limpede limitele și lipsurile unei științe medicale care nu ia în considerare sufletul pacientului și sensul suferinței din perspectivă duhovnicească.

Ambele conferințe au fost urmate de câte o sesiune de întrebări adresate de credincioși, cele mai multe dintre ele fiind legate de evoluțiile recente din domeniul medicinei și atitudinea creștină față de acestea, precum și de probleme de interes mai larg, precum reglementările legale europene cu privire la alimentație.

Întâlnirile au putut fi urmărite live, pe Internet, accesând adresa www.catedrala.be .

Pentru mai multe fotografii, click aici.Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom