English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

4 Aprilie 2011: Patriarhul României în vizită oficială la Strasbourg

Stiri >>

 

250px_PF_Daniel1.jpgÎn perioada 9-13 aprilie 2011, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită oficială la Strasbourg (Franța), la invitația Consiliului Europei. Patriarhul României se va adresa cu această ocazie plenului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și va avea mai multe întrevederi cu liderii acestei instituții. În același timp, programul vizitei prevede și o importantă componentă misionar-pastorală pentru comunitățile ortodoxe române din Alsacia.

 

Sâmbătă seara (9 aprilie), Părintele Patriarh va merge la cimitirul militar românesc din Haguenau (Alsacia), unde va oficia slujba de sfințire a unei troițe. În acest loc sunt înmormântați 475 dintre miile de ostași români morți în Alsacia, ca prizonieri ai armatei germane, în timpul Primului Război Mondial.

Duminică (10 aprilie), Prefericitul Părinte Patriah Daniel va oficia Sfânta Liturghie şi va binecuvânta lucrările realizate la biserica parohiei „Sf. Ioan Botezătorul”, din Strasbourg, iar în a doua parte a zilei, de la ora 18.00, va sfinţi biserica parohiei „Sf. Cosma și Damian”, din Mulhouse.

Cea de-a doua parte a programului vizitei va fi dedicată componentei europene și ecumenice. Astfel, Preafericirea Sa se va întâlni luni dimineață (11 aprilie) cu înalți funcționari ai Consiliului Europei: Secretarul General, Comisarul pentru Drepturile Omului, precum și Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Luni seara, catedrala din Strasbourg va găzdui o conferință comună a Patriarhului României și a cardinalului Jean Louis Tauran, președintele Consiliului Pontfical pentru Dialog Interreligios, pe tema „Orient, Occident: provocările actuale ale dialogului interreligios”. Tot luni seara, Preafericirea Sa va participa și la un dineu oferit de Mgr. Jean-Pierre Grallet, Arhiepiscopul romano-catolic al Strasbourgului.

Marți (12 aprilie), după o întrevedere cu dl. Mevlüt ÇAVUŞOĞLU, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Părintele Patriarh se va adresa plenului acestei instituții, în cadrul dezbaterii pe marginea raportului „Dimensiunea religioasă a dialogului intercultural”.Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom