English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

4 iulie 2012 : Adio ACTA!

Stiri >>

 După îndelungi dezbateri și consultări, Parlamentul European a respins definitiv tratatul ACTA, pe 4 iulie 2012, prin vot  în plen. Parlamentarii europeni au votat pentru menținerea confidențialității și contra cenzurii, după o consultare îndelungă a tuturor părților interesate, fără a mai aștepta decizia Curții Europene de Justiție.

Parlamentul European a respins definitiv tratatul ACTA pe 4 iulie 2012. Cu 468 de voturi contra, 39 pentru si 165 de abțineri, Acordul comercial de combatere a contrafacerii a fost definitiv înfrânt. Parlamentarii europeni au declarat că au votat împotriva cenzurii și a pierderii confidențialității pe inernet. Cei care au votat împotriva ratificării tratatului au afișat pancarte pe care era scris : “Salut, Democrație ! Adio ACTA !”

“Votul împotriva ACTA nu a fost un vot împotriva proprietății intelectuale ”, a declarat președintele Parlamentului European, Martin Schulz. “Dimpotrivă, Parlamentul European susține cu fermitate lupta împotriva pirateriei și a contrafacerii, care aduc pagube companiilor europene și amenință sănătatea consumatorilor și locurile de muncă la nivel european”, a mai adăugat oficialul.

Parlamentarii europeni nu au ținut seama de recmandarea Comisarului pentru comerț, Karel de Gucht de a aștepta decizia Curții Europene de Justiție în această problemă, deoarece acest demers ar fi putut dura și doi ani.

Tratatul a fost aprobat în unanimitate de cei 27 de șefi de guverne în decembrie anul trecut, însă ratificarea sa a fost amânată de valul de proteste ale populației. O petiție conținând 2,8 milioane de semnături contra ratificării ACTA a obligat Parlementul să solicite o decizie a Curții  de Justiție a UE.

 

“Decizia de a respinge ACTA nu a fost luată cu ușurință. Au fost consultate societatea civilă, organizațiile de afaceri, parlamentele diferitelor țări și alte părți interesate”, a mai afirmat Martin Schulz.

Sursa : www.euractiv.comBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom