English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

5 Mai 2011: Comisia “Biserici în Dialog” a Conferinței Bisericilor Europene are un nou director

Stiri >>

Kaisamari Hintikka.jpgD-na. Prof. Dr. Kaisamari Hintikka a fost numită Director Interimar al Comisiei “Biserici în Dialog” a Conferinței Bisericilor Europene (CBE). Decizia a fost luată în cadrul întâlnirii Prezidiului CBE, ce a avut loc în Creta, în perioada 27-30 aprilie 2011. Din noua sa poziție, Dr. Hintikka va continua munca Pr. Prof. Dr. Viorel Ioniță, actualmente Secretar General Interimar al CBE. Noul director al Comisiei “Biserici în Dialog” își va prelua oficial atribuțiile la 1 septembrie 2011.

 

Născută în 1967, Dr. Hintikka este căsătorită și mamă a unei fetițe. Din 2002 a lucrat în cadrul Departamentului pentru Relații Internaționale al Bisericii Evanghelice a Finlandei, ca secretar asociat pentru probleme teologice. Din această poziție, a participat activ la desfășurarea dialogurilor bilaterale în care Biserica sa este implicată, mai ales în cele cu Bisericile Ortodoxe Finlandeză și Rusă. De asemenea, a fost implicată în dezvoltarea legăturilor cu Bisericile Luterane minoritare din țările baltice, Europa Centrală și de Est, precum și cu bisericile membre ale Acordului de la Porvo. Înaintea asumării noii sale poziții în cadrul CBE, a lucrat, timp de nouă ani, și la Facultatea de Teologie a Universității din Helsinki, ca cercetător, dar având și responsabilități administrative și didactice.

Dr. Hintikka a fost delegată de către Biserica sa ca membră a Comisiei “Biserici în Dialog” a CBE, aducându-și contribuția la un proiect al Comisiei, privitor la dialogul dintre Bisericile Ortodoxe și celelalte Biserici membre ale CBE.

În 2010 a devenit membră a Grupului de lucru pentru reorganizarea CBE, fiind reprezentanta acestui Grup în cadrul Comitetului de organizare a următoarei Adunări Generale a CBE.

Comisia “Biserici în Dialog” este un organism de importanță primară al CBE, având ca obiectiv sprijinirea Bisericilor membre în desfășurarea dialogului interreligios și interconfesional.

 

Sursa și foto : www.ceceurope.orgBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom