English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

5 mai 2012: Primul centru de detenție pentru imigranți

Stiri >>

 Autoritățile din Atena au înființat recent un centru de detenție pentru imigranții fără acte și plănuiesc să mai înființeze 50 până la jumătatea anului 2013. Este soluția pe care autoritățile grecești o consideră cea mai potrivită pentru lupta împotriva fenomenului migrației, însă au existat și voci contra acestor acțiuni, care afirmă că acestea au un scop pur electoral. Uniunea Europeană exercită și ea presiuni asupra Greciei în această privință, deoarece un număr foarte mare de imigranți (cca. 130.000 pe an) intră în UE prin Grecia.

Pe 29 aprilie Grecia a deschis primul centru de detenție pentru imigranții care nu au acte. Aproximativ 1.200 de imigranți vor fi găzduiți în camere tip cușcă, înconjurate de garduri înalte de sârmă. Centrul este situat in nord vestul Atenei și este un pas înainte în lupta cu migrația, consideră Ministrul grec pentru Protecția  Cetățeanului, Michalis Chrysochoidis. Grecia plănuiește construirea a 50 de astfel de centre până la mijlocul anului 2013. Localnici protestatari s-au adunat în fața centrului de detenție, pentru a manifesta împotriva amplasării unui astfel de centru în localitatea lor. “Spunem NU degradării regiunii noastre”, au scandat protestatarii.

Cei reținuti acolo au permisiunea de a părăsi centrul în timpul zilei, conform unei relatări BBC.

 

Atena are probleme cu numărul foarte mare de imigranți care trec ilegal frontiera cu Turcia pe mare, însă se crede că autoritățile folosesc aceste acțiuni în scop electoral. Granița Greciei cu Turcia este punctul de intrare a unui număr foarte mare de imigranți în Uniunea Europeană. Autoritățile grecești afirmă însă că sunt pe punctul de a termina construcția unei bariere cu o înălțime de 3,5m și o lungime de 12,5 km.

“Trimitem mesaje în toate colțurile țării, că Grecia nu mai este descoperită din acest punct de vedere”, a afirmat recent Ministrul Chrysochoidis.

Sursa : euobserver.comBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom