English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

6 Septembrie 2011: TRANSPOESIE – Prezentări de poezii în staţiile de metrou din Bruxelles

Stiri >>

Transpoesie2.jpgPentru a marca Ziua Europeană a Limbilor, din 26 septembrie, reţeaua de Metrou din Bruxelles va găzdui, în staţiile principale, o colecţie de poezii. Colecţia intitulată “Transpoesie” cuprinde 21 de poezii din 21 de ţări europene, în 18 limbi diferite, care vor fi afişate în forma lor originală alături de traducerile în franceză şi flamandă.

Poezia românească va fi reprezentată de creaţii ale poetului Claudiu Komartin. Autorul va participa la eveniment în 26-27 septembrie, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Colecţia “Transpoésie” este o iniţiativă a EUNIC din Bruxelles, reţeaua Instituţiilor Culturale Europene, în parteneriat cu sistemul de transport în comun din Bruxelles (STIB/MIVB). De asemenea, acest proiect este susţinut de Preşedinţia Poloneză a Uniunii Europene. TRANSPOESIE încurajează studierea limbilor străine şi urmăreşte să promoveze multilingvismul.

Preşedintele EUNIC din Bruxelles, Martin Hope, a declarat: “Aceste poezii, la fel ca şi cetăţenii din Bruxelles, vorbesc multe limbi străine. Sperăm ca aceste poezii să inspire călătorii să se gândească la importanţa limbilor străine şi la studierea lor în societatea noastră diversificată.”

Poeziile vor fi afişate pe 26 septembrie, Ziua Europeană a Limbilor, în cadrul unui festival ce va cuprinde o serie de evenimente culturale axate pe poezie, multilingvism şi diversitate culturală; în patru staţii de metrou,  în ziua lansării, aceste evenimente vor fi însoţite şi de un flash mob organizat de Flash Mob Dance Belgium.Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom